Blogspot en WordPress winnaars

Inmiddels staan er 266 gevluchte webminloggers in de lijst van Uitwijkpost.wordpress.com. Dat zijn zeker niet alle webminloggers die iets anders hebben gevonden.

En of deze weblog-migranten ooit weer terugkeren is maar de vraag. Sommigen zijn zeer stellig. Het ‘gemieter’ van weblog.nl lusten zij niet voor een 2de of 3de keer. Dwz de oude hap weet ook nog van het geknoei naar Typepad en dat het nog een tijd duurde eer daarin allerlei dingen werkten. Zo ver is de huidige weblog-migratie nog niet, die fase moet nog ingaan.

Er zijn ook webminlog-vluchtelingen die terugwillen als alles weer werkt. Gewoon omdat hun oude domeinnaam beter bekend is of dat ze iets zien in de hulp door Nederlanders als ze een vraag hebben.

Dat terugkeren hangt voor een groot deel af van de voor- en nadelen die weblog.nl heeft als het eenmaal klaar is. Worden de extraatjes aantrekkelijk en bijvoorbeeld zo aantrekkelijk dat men de (irritante?) reclames op de koop toe neemt?

Mijn indruk is dat er uiteindelijk maar een kwart gaat terugkeren. En die indruk is gebaseert op het langdurig turen naar mijn dikke duim en een restant koffiedik.

Wat met die 266 wel bepaald kan worden is dat Blogspot op dit moment duidelijk aan de winnende hand is. 101 bloggers (38,0%) stapten hier naar over. Op de voet gevolgd door wordpress.com met 93 overstappers (35,0%). Redelijk veel (45 = 16,9%) kozen voor voortzetting op een eigen domein. Op zo’n eigen domein draait in de meeste gevallen wordpress.org. Die keren zeker niet terug naar webzonderminlog. De rest (27 stuks = 10,1%) zijn verspreid over van alles en nogwat. Daar zit niet echt een blogdienst tussen die die meer dan 2% scoort.

UWP/Ximaar

Advertenties

4 thoughts on “Blogspot en WordPress winnaars

  • @Natascha: Die link was hier al eerder geplakt, maar een keer extra kan zeker geen kwaad. Webarchive gebruik ik zelf al een jaar of 8. Probleem is dat niet alle websites daar in staan en soms zijn het maar enkele pagina’s per website. Je moet dus goed speuren op de diverse data die webarchive aanbied.

   Een andere optie voor recentere (afgelopen jaar) informatie is Google-cache of de cache van een andere zoekmachine. Je moet dan gespecificeerd op je weblognaam zoeken. Kan met de site-instructie als:

   site:weblognaam.web-log.nl

   Vergeet ook het minnetje niet. Vervolgens krijg je een voorbeeld en soms staat daar de link cache boven. Ook al ziet het voorbeeld er niet uit, dan is het toch goed om om cache te klikken. Je krijgt dan vaak je oude web-log-pagina zonder opmaak, maar wel met alle text. En ook google plaatst helaas niet alles in haar cache. Zeker niet de websites waar google niet langs mocht komen wegens privacy-instellingen.

 1. Ondanks de hoopvolle berichten die eind oktober opeens verschenen is het alweer een tijdje verdacht stil van de kant van web-log. Volgens mij zijn ze daar de grip op de migratie nog steeds bijna helemaal kwijt.

Bedankt voor je reactie.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s