Gezamenlijk in actie tegen Sanoma/Weblog?

Beste (gedupeerde) wegbloggers,

Zoals we allemaal weten is de migratie van weg-log inmiddels een drama. Veel (voormalige) web-loggers zijn in meer of mindere mate gedupeerd door alle fouten die er door Sanoma gemaakt zijn, en veel mensen zijn boos omdat de communicatie van Sanoma en haar medewerkers soms ronduit schandalig te noemen was (is). Het blijkt telkens weer dat Sanoma de bloggers niet antwoordt, foutief informeert, of gewoon beledigt.

Is het misschien een idee om niet meer als individu te spreken met Sanoma, maar om te proberen een soort “vereniging van gedupeerde web-loggers” te vormen welke dan als groep de strijd met Sanoma kan aangaan. Er is veel te proberen. Zeker de betalende bloggers hebben recht op schadevergoeding. Er zijn zelfs mensen die het blog gebruikten als cursus materiaal voor hun werk. Deze mensen hebben grote schade opgelopen. Maar ook deze mensen worden als individu niet gehoord.

Ik zou graag willen dat we een “blok” vormen waar Sanoma wel mee moet praten. Een “blok” die ook de publiciteit kan zoeken. In alle openbaarheid en goed geïnformeerd naar buiten treden en dan hopen dat Sanoma wel correct gaat reageren en handelen.

Uiteraard hebben we hiervoor iemand nodig die als woordvoerder kan en wil optreden en we hebben mensen nodig die zich “inschrijven” als gedupeerde, zodat we inderdaad een groep worden. Helaas kan ik dit zelf niet doen. De reden is dat ik in Panamá woon (zie ons nieuwe blog: robendebinpanama.blogspot.com) en het werkt natuurlijk niet dat ik “even” terug naar NL kom om een babbel met Sanoma of de media te hebben.

Vandaar deze oproep: Zijn er mensen die mee willen werken aan dit initiatief?

Ik hoor graag.

Roberto

robendeb

zie ook http://www.jeroenmirck.nl/2011/08/problemen-bij-migratie-van-webstreepjelog-naar-weblog-nl

Advertenties

19 thoughts on “Gezamenlijk in actie tegen Sanoma/Weblog?

 1. Dit lijkt mij een prima plan. Er is genoeg van ons geduld en tolerantie gevraagd. Enough is enough. Het is alleen de vraag wie het, na alles wat er gebeurd is, nog op kan brengen om zich hiermee intensief bezig te gaan houden. Een lijst met gedupeerden is in ieder geval een goed idee.
  Wie heeft enige kennis van zaken, zowel van IT-zaken als juridische, kan z’n woordje doen en heeft hier tijd voor??

  • ….volgt er nog een schaap;) Ik sluit me bij de groep aan.

   De persoon die het woord voert hoeft zelf geen kennis te bezitten over IT- en juridische zaken, immers dat gecombineerde inzicht komt zelden voor.
   Het voordeel en de kracht van als een groep opereren is juist dat ieder zijn kennis en inzicht deelt met de groep.
   Is juist dat de woordvoerder, en heel belangrijk, ook Sanoma weet dat er anderen achter hem/haar staan.

 2. Ik dacht ook meteen aan Engelfriet http://blog.iusmentis.com/

  Maar ik zou ook eerst goed de haalbaarheid checken als ik hem en jullie was. Weblog bestond voor 90% uit onbetalende bloggers, zo’n 50.000 mensen en 10% uit betalende, circa 6 duizend. Het aantal mensen dat er economische schade aan leed lijkt mij uiterst beperkt, mogelijk minder dan 10.

  Een groot deel heeft idd iets anders opgezet en een deel blogt er weer. Ik zou het leuk vinden als er iets zinnigs op touw wordt gezet en daar wil ik (als niet betalende en altijd reclame-onderdrukkende) web-logger wel steun aan geven, maar voor mijzelf hoeft het niet. Dwz ik heb altijd rekening gehouden met zoiets en het valt me nog mee dat het zolang heeft geduurd eer zo’n voorval voorviel.

 3. Roberto, ik wil niet het voortouw nemen. Daar vind ik mijzelf niet geschikt voor.
  Ik denk ook dat wat Ximaar aangeeft, dat we weinig kunnen. Ik denk dat het gros van de webloggers weblog al is vergeten en elders vrolijk verder blogt. Ze hebben het opgegeven, hun oude blog geïmporteerd en zijn er verder klaar mee.
  De economische schade valt mee, het gaat vooral om emotionele schade die Sanoma ernstig verwijtbaar is. En de laconieke, om niet te zeggen arrogante houding naar hun klanten toe. Ik denk dat we weblog en Sanoma het hardst treffen door, ook al is weblog ooit weer compleet bruikbaar, om weblog links te laten liggen.En al onze abonnementen op Sanoma bladen op te zeggen. Sanoma te boycotten dus. Maar zelfs dan vrees ik dat dat hun niets uitmaakt. Misschien dat Engelfriet daar andere gedachten over heeft, maar ik denk dat hij, ongetwijfeld bekend met deze flop, zelf al actie had ondernomen als hij er iets in zag.Ik wil hem wel mailen om te vragen hoe hij er over denkt.
  Margo

 4. (Deze is verplaatst en gaat over de handtekeningenactie.)

  *zucht*

  Al ben ik maar zijdelings betrokken als oorspronkelijke VK-blogger, wachtend op de plugin die nog alles voor me kan ‘overpompen’ naar Web-log (Ik heb als test wat achter gelaten…en voor het VKblog sloot al mijn Uitwijk genomen….).

  Iets begrijp ik niet. En dat betekent: slagkracht van web-bloggers.

  Die is er blijkbaar niet, en nu een handtekenigenactie……. na heel erg lang. En wat dan?

  Als er daadwerkelijk aantoonbare schade is, dan zet je er een advocaat op. Ihgv ZZP-ers die web-log gebruikten voor zaken, neem ik aan dat die minimaal een rechtsbijstandsverzekering hebben.

  Wellicht is dit al individueel gebeurt…..

  Groepeer daar/daarom heen je kracht, en zoek die mensen op. Consulteer Engelfriet, etc….

  dit komt mij heeilloos over….

  • @Grutte Pier: Ik heb je reactie verplaatst aangezien hij verstorend gaat werken binnen een handtekeningenactie en het geen handtekening betreft. Op die manier is het lastig tellen en voor je het weet gaat daar een dicussie ontstaan die niet te scheiden is van de handtekenaars.

   Dit is een beter plek om die discussie te voeren.

   Inhoudelijk ben ik het grotendeels met je eens. Ik weet helaas ook hoe het ontstaan is. Als mensen direct en zeker wisten dat het na 4 maanden migreren waardeloos zou zijn, dan was die actie natuurlijk al veel eerder gestart. Maar in eerste instantie denken mensen; het moet kunnen, geef ze even de tijd en wil ik die heisa.

   Die stellingname verloopt langzaam en ik zat al op het punt ‘begin er niet meer aan, het is daarvoor te laat’. Bij iedereen verloopt dat anders. Web-log speelt daar handig op in door maar te beweren dat het goed komt en door tekort info te geven en nog wat van die zaken. En eigenlijk vind ik niet dat hun getraineer er voor moet zorgen dat ze niet aangepakt worden.

   Mijn indruk is wel dat dat het beste kan door oude vervallen web-logs uit de zoekmachines te halen. Kan bij instellingen-Privacy. Op die manier zet Sanoma minder reclame om. Als het log helemaal niet meer nodig is dan is verwijderen nog beter.

   En de paar mensen die een betaald weblog hadden en aantoonbaar niet juist worden vergoed moeten daar inderdaad werk van maken. Een aantal doet dat al. Maar ook hier heeft Sanoma van alles toegezegd en zouden ze dat nog altijd kunnen nakomen.

 5. Hoewel ik géén betaalde weblog had ,en dus geen financiele schade heb geleden was er wél de bij iedereen bekende ergernis .Nog stééds werkt weblog nauwelijks naar behoren en is de informatie daarover schandalig onder de maat .
  Ik beschik niet over vaardigheden om “de kat te trekken ” in deze zaak ,bovendien blog ik ondertussen naar genoegen bij wordpress en wens weblog een goed plekje ergens in een hoge boom .
  Om de bloggers te steunen die er wél in actie willen komen zal ik dus toch tekenen omdat ik begrijp dat ze iets willen doen en daar bewondering voor heb !

Bedankt voor je reactie.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s