Herinneringsmail van weblog.nl

Voor wie ‘m niet ontvangt hierbij de mail die ik gisteren ontving:

Als deze e-mail niet goed wordt weergegeven klik dan hier voor de online versie.
Voeg info@service.weblog.nl toe als veilige afzender, dan werken de linkjes meteen.

Beste Weblog gebruiker,

Op 17 januari 2013 hebben we je een email gestuurd om je te laten weten dat Weblog.nl per 1 maart 2013 zal worden overgedragen aan WordPress.com. Inmiddels hebben veel Weblog gebruikers de overstap naar WordPress.com succesvol afgerond. Bij de meeste Webloggers verliep dit zonder problemen. Om ook jouw export zo makkelijk mogelijk te laten verlopen, vermelden we in deze mail ook de antwoorden op de meeste gestelde vragen tot nu toe.

Heb je je Weblog inmiddels geëxporteerd?
Heb je je Weblog inmiddels succesvol geëxporteerd? Controleer dan voor de zekerheid of de Mediabestanden in je nieuwe mediabibliotheek (bij WordPress.com of bij een andere blog-aanbieder) ook daadwerkelijk zijn meegekomen. Dit kun je doen door te controleren of het aantal mediabestanden in je nieuwe mediabibliotheek evenveel is als in je oorspronkelijke mediabibliotheek bij je weblog. Mediabestanden moeten overgezet worden naar je nieuwe blog-aanbieder, omdat Weblog na 1 maart 2013 niet meer bereikbaar is. De mediabibliotheek van je nieuwe blog op WordPress.com kun je vinden onder het tabje Media in het dashboard.

Heb je jouw Weblog nog niet geëxporteerd?
Start zo snel mogelijk! Door het grote aantal exports is het erg druk en kan het wel enkele dagen kan duren voordat de export link in je mail verschijnt. Het is aan te raden om ruim voor 1 maart de overstap naar WordPress.com te maken, zodat eventuele problemen nog voor die tijd door de Helpdesk opgelost kunnen worden.

Hoe exporteer ik mijn blog?
Het exporteren van je weblog is mogelijk via de Weblog exportfunctie. Deze functie kan je vinden in je Dashboard onder het tabje Extra. Klik hier voor stap-voor-stap instructies hoe je je blog kunt exporteren uit Weblog.nl en vervolgens kunt importeren in WordPress.com. De link naar je export bestand krijg je per mail toegestuurd. Controleer dus vooraf of het emailadres wat aan je weblog gekoppeld is klopt in je Dashboard onder het tabje Instellingen en het subtabje Algemeen. Wijzigingen die je ná de export op je Weblog maakt zullen niet in je export bestand worden meegenomen.

Vragen?
Heb je problemen met het exporteren van je weblog, neem dan contact op met de Helpdesk. We helpen je graag. Ook met andere vragen kan je bij de Helpdesk terecht.

Met vriendelijke groet,
Het Weblogteam

De meest gestelde vragen

De mediabibliotheek is niet compleet in mijn nieuwe blog op WordPress.com
Als de mediabibliotheek in je nieuwe blog niet compleet is, dan is er iets mis gegaan bij het exporteren van jouw weblog naar WordPress.com. In dit geval is het noodzakelijk om opnieuw een exportbestand aan te vragen bij Weblog.nl en deze opnieuw te importeren in je nieuwe blog bij WordPress.com. Doe dit op een rustiger moment van de dag, bijvoorbeeld later in de avond.

Mijn Weblog is te groot om te importeren
Als je een exportbestand hebt dat groter is dan 15MB upload deze dan naar http://wetransfer.com of http://www.2shared.com/ . Stuur vervolgens de download link van dit bestand naar support@wordpress.com en WordPress.com zal het bestand in je WordPress.com blog importeren.

De export is wel gelukt maar het importeren lukt niet
Als het niet lukt om jouw weblog te importeren in WordPress.com kun je contact opnemen met: support@wordpress.com. WordPress.com zal je dan helpen om jouw weblog te importeren in je nieuwe blog op WordPress.com.

Ik ontvang maar geen export link in mijn mail
Controleer goed of het juiste mailadres gekoppeld is aan jouw weblog. Je kunt dit controleren door in je Dashboard te gaan naar het tabje Instellingen en Algemeen. Staat hier het juiste emailadres, controleer dan goed of de mail niet terecht is gekomen in de spambox van je emailaccount. Is het juiste mailadres gekoppeld aan jouw weblog en heb je ook geen mail in de spambox van jouw emailaccount, neem dan contact op met de Helpdesk. De Helpdesk zal dan het exportbestand naar je sturen.

Het wijzigen van mijn email adres in mijn weblog lukt niet
Lukt het niet om jouw emailadres te wijzigen in het beheer van je weblog, of ontvang je de bevestigingsmail maar niet? Neem dan contact op met de Helpdesk. De Helpdesk zal het emailadres van jouw weblog wijzigen.

Advertenties

10 thoughts on “Herinneringsmail van weblog.nl

 1. Jeetje daar wordt je toch niet goed van. Heb je eindelijk na veel moeite de boel weer een beeetje op orde begint het allemaal weer van voren af aan.

 2. Weblog claimde ooit honderdduizenden blogs te hebben. Misschien gaan ze er 1.000 exporteren naar wordpress.com, het zullen er eerder minder zijn. Het is alsof ze de bibliotheek gaan ontruimen. Er komt een briefje op de deur : willen de schrijvers van al deze boeken voor 1 maart zelf hun boek komen ophalen om het naar onze nieuwe locatie…. Tussen 99,5 % en 99,9 % van de blogs wordt in een container gedumpt. Blogs van mensen die inmiddels zijn overleden en die schreven over hun ziekte, bijvoorbeeld.

  En zelfs de mensen die het verhuisd hebben, kunnen vanaf 0 beginnen met het opbouwen van verwijzingen naar hun blog. Elke verwijzing op het internet naar hun blog stopt met werken, zoekmachines schrappen weblog.nl binnen een week uit de resultaten en daarna duurt het nog maanden voor alles weer geïndexeerd is.

  • Ik heb het steeds heel onverstandig gevonden van de mensen die ondanks alles toch bij weblog.nl bleven, na de mislukte migratie. Ik had al veel eerder geen vertrouwen in web-log en ben al langer weg, maar na het geklungel en de manier waarop ze met klachten omgingen was ik sowieso weg geweest. Neemt niet weg dat weblog.nl dit behoorlijk dient af te handelen. Waarom moet het nu ineens per 1 maart worden opgedoekt? Vanwaar de haast ineens?

 3. Ik probeer al vijf (5) dagen om IN TE LOGGEN op onze vier weblog.nl accounts, omdat ik nieuwe exportbestanden wil aanvragen, aangezien ik geen media meekrijg bij het importeren, en ik geen andere manier weet om te controleren wat er bij weblog.nl in onze mediabibliotheken staat.
  Het enige resultaat, op welk van onze vier blogs, en op welk uur van de dag of de nacht ook, is de melding dat “de pagina niet beschikbaar is”… %#$@*&^(){}[]!@#$!!!!

  • Wij moeten haast maken, wat betekent dat het onze eigen schuld is wanneer er problemen onstaan.
   Maar…….. inloggen is al langere tijd onmogelijk 😦

 4. Ik dacht dat de import goed was verlopen maar ik jubelde te vroeg. In de mediabibliotheek zijn alleen lege kadertjes te zien (23 pagina’s lang). Dat betekent dus dat de foto’s in de geïmporteerde berichten tot 1 maart te zien zijn en vervolgens verdwijnen. Blèèègh, ik ben het zo zat allemaal…

Bedankt voor je reactie.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s